Azanas

Poziv pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić djeci i mladima:

Želiš li i ti postati član MMS-a?

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić poziva djecu i mlade koji žele biti članovi njezine Mreže mladih savjetnika ili MMS-a, a imaju između 12 i 16 godina, da se prijave na natječaj. 

Želite li pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih, želite li zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, ispunite obrazac prijave za MMS i pošaljite ga pravobraniteljici.
 
 
Vaše prijave razmotrit će sadašnji članovi MMS-a čiji je mandat pri kraju. Oni će, zajedno s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima, izabrati novih 20 članova za sljedeće razdoblje od tri godine.  U prijavi se trebate ukratko predstaviti, navesti što vas je motiviralo da se javite na natječaj i objasniti zašto mislite da biste baš vi trebali postati članom MMS-a.
 
Svaki kandidat se prijavljuje sam, po vlastitoj želji i odluci. Ne prijavljuje ga škola, dom ni klub, niti on predstavlja svoju školu ili grad. Član MMS-a zastupa svoje mišljenje, predstavlja sebe samog i upoznaje pravobraniteljicu sa svojim mišljenjem o položaju djece u društvu, o onome što je po njegovom mišljenju važno i potrebno djeci.
 
Članovi MMS-a su djeca u dobi od 12 do 18 godina koji pomažu pravobraniteljici za djecu kao njezini SAVJETNICI i SURADNICI. Putem e-foruma i na sastancima s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima razmjenjuju mišljenja o raznim temama i pitanjima važnim za djecu.
 
Često i sami predlažu teme za raspravu i aktivnosti MMS-a, a predlažu i neke aktivnosti Ureda pravobraniteljice. Oni su i svojevrsni AMBASADORI pravobraniteljice, kad svojim vršnjacima prenose informacije o njezinom radu i zaštiti dječjih prava. Što sve rade i koja je njihova uloga, pročitajte na stranici azanas.dijete.hr u rubrici MMS.
 
Želite li postati članovi MMS-a, preuzmite obrazac prijave za MMS sa stranice azanas.dijete.hr (na kraju ovoga teksta) ili ga potražite u školi od razrednika/razrednice.
 
Ispunjeni obrazac najkasnije do 1. rujna 2017. pošaljite na e-mail
adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu:
 
PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU
Teslina 10
10000 ZAGREB, s naznakom Natječaj za MMS.

O rezultatima natječaja obavijestit ćemo vas krajem rujna.
 
 
 

2017izvjesce sazetak

kalendar naslovna2017

strategija mms

Nalazite se ovdje: Home mms mms Natječaj za mms