Azanas

Uskoro smjena generacija MMS-a: Nismo rekli "zbogom“, već "vidimo se“


Na svom posljednjem velikom sastanku, održanom u Donjoj Stubici 22. i 23. rujna 2017., članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu izabrali su djecu-savjetnike koja će biti članovi MMS-a i savjetovati pravobraniteljicu u sljedeće tri godine. Bio je to uzbudljiv i važan događaj jer su se našli pred odgovornom zadaćom izbora svojih nasljednika. Naravno, bilo je i tuge zbog rastanka sad već izvrsno uhodane grupe, ali i ponosa zbog zajedničkih postignuća.

Opširnije:Uskoro smjena generacija MMS-a: Nismo rekli "zbogom“, već "vidimo se“

Proslava desete obljetnice ureda pravobraniteljice u Osijeku

Dana 5. lipnja 2017. godine proslavljena je deseta godišnjica rada Regionalnog ureda pravobraniteljice za djecu u Osijeku. U sklopu proslave održana je tribina za stručnjake i javnost na Filozofskom fakultetu pod nazivom "Deset godina osječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi" te susret u uredu s djecom.

Opširnije:Proslava desete obljetnice ureda pravobraniteljice u Osijeku

Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Pripreme za provođenje vršnjačke ankete o televizijskim emisijama za djecu i mlade te za pokretanje natječaja za izbor novoga saziva Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS-a) bile su glavne aktivnosti na godišnjem sastanku MMS-a održanom 7. i 8. travnja 2017., u Donjoj Stubici u Termama Jezerčica. S pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama okupljene članice MMS-a planirale su svoje predstojeće zadaće.

Opširnije:Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Živa rasprava o TV-programu za mlade

Nakon sudjelovanja u otvaranju izložbe „Poznajem i poštujem dječja prava“, članice MMS-a uputile su se, zajedno s pravobraniteljicom, u Donju Stubicu, gdje je 18. i 19. studenoga 2016., u Hotelu Jezerčica, održan još jedan njihov dvodnevni sastanak. Teme sastanka bili su sadržaji za djecu na nacionalnim kanalima televizije i priprema MMS-ove ankete o tome kakve sadržaje djeca, odnosno tinejdžeri, žele gledati na televiziji, zatim, predstavljanje MMS-a u školama, te razna pitanja iz područja zaštite djece od ovisnosti, tjelesnog kažnjavanja i zanemarivanja u obitelji.

Opširnije:Živa rasprava o TV-programu za mlade

2017izvjesce sazetak

kalendar naslovna2017

strategija mms

Nalazite se ovdje: Home vijesti mms-a