Azanas

Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Pripreme za provođenje vršnjačke ankete o televizijskim emisijama za djecu i mlade te za pokretanje natječaja za izbor novoga saziva Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS-a) bile su glavne aktivnosti na godišnjem sastanku MMS-a održanom 7. i 8. travnja 2017., u Donjoj Stubici u Termama Jezerčica. S pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama okupljene članice MMS-a planirale su svoje predstojeće zadaće.

Opširnije:Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Živa rasprava o TV-programu za mlade

Nakon sudjelovanja u otvaranju izložbe „Poznajem i poštujem dječja prava“, članice MMS-a uputile su se, zajedno s pravobraniteljicom, u Donju Stubicu, gdje je 18. i 19. studenoga 2016., u Hotelu Jezerčica, održan još jedan njihov dvodnevni sastanak. Teme sastanka bili su sadržaji za djecu na nacionalnim kanalima televizije i priprema MMS-ove ankete o tome kakve sadržaje djeca, odnosno tinejdžeri, žele gledati na televiziji, zatim, predstavljanje MMS-a u školama, te razna pitanja iz područja zaštite djece od ovisnosti, tjelesnog kažnjavanja i zanemarivanja u obitelji.

Opširnije:Živa rasprava o TV-programu za mlade

MMS na otvaranju izložbe "Poznajem i poštujem dječja prava"

Članice MMS-a aktivno su sudjelovale u svečanom otvaranju izložbe „Poznajem i poštujem dječja prava“ u Maloj kući dječjih prava 18. studenoga 2016. te su, zajedno s pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama, spremno preuzele ulogu domaćina izložbe. Maštoviti likovni radovi učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci ispričali su vlastitu priču o pravima djece, a mladi umjetnici i sami su u svojim izjavama za medije opisali što je za njih značilo sudjelovanje u tom projektu.

Opširnije:MMS na otvaranju izložbe "Poznajem i poštujem dječja prava"

Kako smo predstavili MMS-ovu Strategiju "Stop tišini koja boli!"
U povodu Dječjeg tjedna pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić organizirala je 4. listopada 2016., u „Maloj kući dječjih prava“ konferenciju za novinare kako bi predstavila 'dječju' Strategiju protiv vršnjačkoga nasilja, koju su izradila djeca okupljena u njezinoj Mreži mladih savjetnika. Strategiju su predstavili njezini mladi savjetnici Antonija Radoš, Nika Latinčić, Kana Halić Kordić i Domagoj Topić. Oni su novinarima ispričali kako su odlučili svojom strategijom upozoriti na odgovornost svih za sprečavanje "nevidljivoga" psihičkog nasilja te su je nazvali "Stop tišini koja boli!".

Opširnije:Kako smo predstavili MMS-ovu Strategiju "Stop tišini koja boli!"

2017izvjesce sazetak

kalendar naslovna2017

strategija mms

Nalazite se ovdje: Home vijesti mms-a