Azanas

Proslava desete obljetnice ureda pravobraniteljice u Osijeku

Dana 5. lipnja 2017. godine proslavljena je deseta godišnjica rada Regionalnog ureda pravobraniteljice za djecu u Osijeku. U sklopu proslave održana je tribina za stručnjake i javnost na Filozofskom fakultetu pod nazivom "Deset godina osječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi" te susret u uredu s djecom.

Opširnije:Proslava desete obljetnice ureda pravobraniteljice u Osijeku

Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Pripreme za provođenje vršnjačke ankete o televizijskim emisijama za djecu i mlade te za pokretanje natječaja za izbor novoga saziva Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS-a) bile su glavne aktivnosti na godišnjem sastanku MMS-a održanom 7. i 8. travnja 2017., u Donjoj Stubici u Termama Jezerčica. S pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama okupljene članice MMS-a planirale su svoje predstojeće zadaće.

Opširnije:Pripremamo novo istraživanje i natječaj za novi MMS

Živa rasprava o TV-programu za mlade

Nakon sudjelovanja u otvaranju izložbe „Poznajem i poštujem dječja prava“, članice MMS-a uputile su se, zajedno s pravobraniteljicom, u Donju Stubicu, gdje je 18. i 19. studenoga 2016., u Hotelu Jezerčica, održan još jedan njihov dvodnevni sastanak. Teme sastanka bili su sadržaji za djecu na nacionalnim kanalima televizije i priprema MMS-ove ankete o tome kakve sadržaje djeca, odnosno tinejdžeri, žele gledati na televiziji, zatim, predstavljanje MMS-a u školama, te razna pitanja iz područja zaštite djece od ovisnosti, tjelesnog kažnjavanja i zanemarivanja u obitelji.

Opširnije:Živa rasprava o TV-programu za mlade

MMS na otvaranju izložbe "Poznajem i poštujem dječja prava"

Članice MMS-a aktivno su sudjelovale u svečanom otvaranju izložbe „Poznajem i poštujem dječja prava“ u Maloj kući dječjih prava 18. studenoga 2016. te su, zajedno s pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić i njezinim suradnicama, spremno preuzele ulogu domaćina izložbe. Maštoviti likovni radovi učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci ispričali su vlastitu priču o pravima djece, a mladi umjetnici i sami su u svojim izjavama za medije opisali što je za njih značilo sudjelovanje u tom projektu.

Opširnije:MMS na otvaranju izložbe "Poznajem i poštujem dječja prava"

2017izvjesce sazetak

kalendar naslovna2017

strategija mms

Nalazite se ovdje: Home vijesti mms-a