MMS

Kako se postaje član MMS-a?

Kako se postaje član MMS-a?

Na temelju javnog poziva pravobraniteljice za djecu (različite vrste oglašavanja), budući članovi Mreže mladih savjetnika se sami prijavljuju, a o njihovu izboru odlučuju aktualni članovi MMS-a i stručni tim Ureda pravobraniteljice za djecu.

 – Članovi MMS-a izabiru se kao pojedinci, a ne kao predstavnici ili zastupnici svoje škole, grada, županije i slično.
 – Prilikom izbora članova nastojimo postići zastupljenost različitih populacija, djece iz gradova i sela, djece koja ne žive sa svojim roditeljima, mladih polaznika strukovnih škola, umjetničkih škola, gimnazija, djece pripadnika nacionalnih manjina, djece s teškoćama u razvoju, ukratko, djece i mladih koji dolaze iz najrazličitijih životnih uvjeta i situacija.
 – Ako se putem javnog poziva ne prijave pripadnici pojedinih skupina (djeca s teškoćama u razvoju, djeca pripadnici nacionalnih manjina i sl.), prihvatljivo je, prema načelu pozitivne akcije, ciljano tražiti članove MMS-a kako bi se postigla zastupljenost djece i mladih iz što raznovrsnijih životnih situacija, u cilju dobivanja uvida u razmišljanja što šireg kruga djece i mladih.
 – Tijekom mandata, svaki član MMS-a, u svakom trenutku može zatražiti prestanak članstva u MMS-u. Razlog odustajanja može i ne mora navesti.
 – Odustajanje je omogućeno svakom članu bez obzira na razloge njezina/njegova odustajanja.

Sve za djecu i mlade!

Upoznajte nas bolje!